Finnfoamin tuotteiden käyttö eri rakenteissa

Finnfoamin tuotteilla voidaan eristää kaikki rakennuksen rakenteet ja ulkopuoliset rakenteet routasuojauksineen. Tällä sivulla on kerrottu eri tuotteiden soveltuvuus eri rakenteiden lämmöneristämiseen sekä tuotteiden erityispiirteet rakenteiden lämmöneristämisen kannalta.

FINNFOAM

FINNFOAM-tuotteet soveltuvat kaikkien rakenteiden lämmöneristämiseen ja ovat omimmillaan silloin, kun eristeeltä vaaditaan erinomaista kosteudenkestävyyttä ja puristuslujuutta. Tällaisia käyttösovellutuksia ovat kaikkien maanvastaisten rakenteiden ja käännettyjen kattojen lämmöneristeet. FINNFOAM-tuotteiden lämmönjohtavuus λDeclared on 0,035-0,037 W/mK (riippuen tuotepaksuudesta). Edellä mainituissa käyttökohteissa lämmöneristeelle ilmoitettua lämmönjohtavuutta täytyy kuitenkin korjata tuotteen kosteusteknisten ominaisuuksien ja rakenteen olosuhteiden mukaisesti (ohjeen RIL225-2023 mukaisesti), jonka jälkeen tuotteelle ilmoitetaan rakenteen U-arvon laskennassa (tai routaeristeille eristeen lämmönvastuksen määrittämisessä) käytettävä lämmönjohtavuuden suunnitteluarvo. Tämä lämmönjohtavuuden suunnitteluarvo on FINNFOAM-tuotteilla lähellä ilmoitettua lämmönjohtavuuden arvoa (λDeclared), koska tuotteiden kosteusteknisten ominaisuuksien johdosta tehtävä korjaus on hyvin pieni.

FF-PIR

FF-PIR-tuotteiden lämmönjohtavuus on parhaimmillaan λDeclared 0,022 W/mK ja se on tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista. FF-PIR-eristeet soveltuvat niin uudisrakentamisen passiivi- ja nollaenergiarakentamiseen kuin myös vanhojen rakennusten tehokkaaseen lisälämmöneristämiseen. FF-PIR-eristeillä saavutetaan mahdollisimman ohuet ja tiiviit rakenteet. Rakennettaessa passiivi- tai nollaenergiataloja rakennepaksuudet eivät kasva juurikaan verrattuna perinteisillä eristeillä tehtäviin normitaloihin.

FF-PIR-lämmöneristeiden kanssa rakenteissa ei myöskään tarvita erillisiä ilman- tai höyrynsulkukerroksia. FF-PIR-eristeiden pinnalla olevat alumiini- tai muovilaminaatit omaavat erittäin korkean vesihöyrynvastuksen ja FF-PIR-eristeet toimivat rakenteissa myös höyrynsulkuna. Levyjen saumoissa ja liitoskohdissa suositellaan käytettäväksi elastista saumavaahtoa sekä liitoksiin soveltuvia höyrynsulku- tai alumiiniteippejä.

FF-PIR-eristeet soveltuvat käytettäviksi erinomaisesti yläpohjan eri runkomateriaalien kanssa. Runkomateriaalina voi olla; puu, teräs, betoni tai kevytbetoni (siporex).

FF-EPS

FF-EPS-tuotteiden lämmönjohtavuus on sekin erinomainen (λDeclared 0,031 W/mK) ja kyseinen tuote onkin erittäin kustannustehokas ja kosteusteknisesti turvallinen yläpohjien ja kattojen lämmöneriste. FF-EPS-eristeet soveltuvat niin uudisrakentamisen passiivi- ja nollaenergiarakentamiseen kuin myös vanhojen rakennusten tehokkaaseen lisälämmöneristämiseen.

FF-EPS-eristeillä lämmöneristetyissä rakenteissa tulee olla aina erillinen ilman- tai höyrynsulkukerros, koska tuotteen vesihöyrynvastus ei ole itsessään riittävä toimiakseen höyrynsulkuna. Höyrynsulku voidaan toteuttaa FINNFOAM- tai FF-PIR-lämmöneristeillä tai perinteisillä kalvomaisilla höyrynsuluilla. FF-EPS-levyjen lukkopontattujen saumojen ansiosta lämmöneristyksestä tulee helposti yhtenäinen ja tiivis. Lukkoponteissa ei tarvitse käyttää tiivistykseen PU-vaahtoa, mutta esimerkiksi läpivientien tiivistykset tulee toteuttaa elastista PU-saumavaahtoa käyttäen.

FF-EPS-eristeet soveltuvat käytettäviksi erinomaisesti yläpohjan eri runkomateriaalien kanssa. Runkomateriaalina voi olla; puu, teräs, betoni tai kevytbetoni (siporex).

Siirry takaisin sivun alkuun